• AgroPerlit Termika
 • Messer Tehnogas
Супербет 1

Вид на продукта : Термоизолационен материал

Продукт : Перлитен бетон

Състав на продукта : Експандиранперлит, цимент, Добавки

Код на продукта : 6801008

Наименование : СУПЕРБЕТ 1

Приложение :

 • Лесен за ползване
 • Постоянно качество
 • Устойчив на химически агресии
 • Не обременява конструкцията
 • Дълготраен
 • ПРИЛОЖЕНИЕ НА СУПЕРБЕТ 1

  СУПЕРБЕТ 1 се прилага на места, където се изисква изключително добра термеоизолация. Върху него се задължително добавя защитен слой от фин бетон. Така подготвената повърхността е подготвена за монтаж на крайната подна настилката. Ако бетонът се слага върху плосък покрив, е задължително, от горната страна, да се предпази с хидроизолация.

  ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА

  Основата трябва да е чиста, без прах и мазнини. Едновременно, трябва да има достатъчен капацитет, за да поеме натоварванетоот надстройката. Основата трябва да защитава перлитния бетон от влага от почвата. Това означава, че при прилагането за подове в приземни помещения пластовете под термоизолацията трябва да имат хидроизолация. Ако основата е от пропусклив материал тя трябва да се навлажни преди нанасянето на бетона.

  ПОДГОТОВКА НА СУПЕРБЕТ 1

  Чувалът със СУПЕРБЕТ се изсипва в бетонобъркачка със 100 литров миксер, разбърква се на сухо около 1 минута, след това се добавят 10-12 литра вода и се разбърква в продължение на 4-5 минути. В резултат на смесването се получава лека пенлива маса на бетон.

  НАНАСЯНЕТО НА СУПЕРБЕТ 1

  Нанасянето се извършва с разпростиране на бетонната маса и изравняването с метален мастар на предварително подготвени направляващи водачи. Поради възможното темпераурно разширяване на втвърдения бетон, дава възможност да се по периметъра на помещениетоостави дилатационенканал. С цел да се подобри адхезията е разрешено, преди нанасяне на бетона върху основата да се разлие циментов разтвор.

  ГРИЖА ЗА СУПЕРБЕТ 1

  Понеже бетоната маса е във формата на пяна и мека, необходимо е да бъде защитена 7 дни от механични натоварвания и бързо изсъхване. Внезапното сушене може да бъде предотвратено чрез премахване на течение в помещението, затъменение на прозорците и външните врати, припокриване на пресен бетон с PVC фолио и др. Също така се препоръчва, да за периода на втвърдяването бетона той да се овлажнявас вода.

  УСЛОВИЯ ЗАПРИЛАГАНЕ

  Температура между +5°Ci +30°C.

  ВАЖНИ ЗАБЕЛЕЖКИ

  При изготвянето на СУПЕРБЕТ-1 в бетонобъркачката да се изсипват цели чували, и да не се добавя нищо, освен вода.